Koiran paita

 

Mitat: Kaula-aukon resorin ympärys -30cm

Maha – 43cm

Hihan ympärys – 15cm

 

 

Kaulus

Luo 64 silmukkaa ja neulo näillä suljettua joustinneuletta (2o,2n) haluamasi pituinen resori.

Kaula/niska

Tämän jälkeen jatka ainaoikein-neuleena ja lisää seuravan neljän kerroksen aikana jokaiselle puikolle aina silmukka/kerros. Lisäykset tapahtuvat 1. ja 3. puikon toisiksi viimeisen silmukan jälkeen ja 2. ja 4. puikon toisen silmukan jälkeen.
(Nosta edellisen kerroksen silmukkapohjukka (silmukoiden välissä oleva lanka) etukautta vasemmalle puikolle ja neulo tämä nostettu silmukka kiertäen, eli takakautta.
64s->80s
Neulo 15 kerrosta ainaoikeaa.

 

Rinnusta

Siirrä erilliselle puikolle 4. puikon kolme viimeistä sekä 1.puikon 3 ensimmäistä silmukkaa ja neulo pelkästään näillä 6 silmukalla 15 kerrosta sileää neuletta. Katkaise lanka ja jätä silmukat odottamaan varapuikolle.

 

Hiha-aukot

Poimi ensimmäiseltä puikolta seuraavat 8s erilliselle langalle odottamaan ja neulo kierrosta kunnes 4.puikon 8 viimeistä silmukka on neulomatta. Poimi nämä taas omalle langalleen ja jätä 8s+8s odottamaan.

 

Hartiat

Jatka jäljelle jääneellä 58s sileää neuletta 16kerrosta. Tullessasi 4. puikon loppuun luo uudet 8s odottamaan jääneiden tilalle. (esim silmuillen)

Neulo sitten odottamassa olleet 6s ja luo jälleen uudet 8s. Tarkista että silmukoiden määrät ovat puikoilla jälleen samat 20/puikko.

 

Rintalasta

Jatka näillä 80 silmukalla taas suljettua neuletta 15kerrosta. Päättele sitten 1. puikon 15 ensimmäistä ja 4. puikon 15 viimeistä silmukkaa.

 

Selkämys

Jaa 50 jäljelle jäänyttä silmukkaa kolmelle puikolle. (16,18,16)

Jatka näillä sileää neuletta siten, että nurjalla puolella neulotaan aina 4 ensimmäistä ja 4 viimeistä silmukkaa oikein. (tällöin reuna ei käperry niin voimakkaasti)

 

Neulo selkäosasta haluamasi mittainen ja tee lopuksi vielä 2o,2n resoria pari senttiä.

 

Hihat

Siirrä langalla odottamassa olevat 8s puikolle, sekä poimi luomasi uudet 8s aukon vastapuolelta, sekä kummastakin sivusta 8s ja neulo näillä suljettua neuletta haluamasi määrä. Tee vielä resoria 2o,2n pari senttiä. Toista toisella hihalla.